Maak kennis met Michael

Hoi allemaal

Dit is mijn eerste blog wat ik maak voor Yarnsea, en daarom leek het mij ook wel leuk, om mij eerst even voor te stellen.

 

Ik ben dus Michael, ook wel bekend als Mike van Mike’s Creatieve Wereld op youtube en instagram. Ik ben 38 jaar, en woon samen met mijn vriend en 4 katten. Ik werk fulltime in de ouderenzorg als coördinerend verzorgende IG, en heb naast mijn zorgtaken, vele andere taken/vakgebieden waar ik mij mee bezig hou op mijn werk. Naast dat ik fulltime werk in de zorg, besteed ik elke vrije minuut die ik heb, aan creatief bezig zijn.

 

Creatief bezig zijn

Ik haak en brei voornamelijk, maar ook af en toe eens een uitstapje naar macrame, of andere creatieve dingen, vind ik ook erg leuk om te doen. Vandaar dus ook mijn naam Mike’s Creatieve Wereld. Zodat ik dus echt alles qua creativiteit aan bod kan laten komen op mijn youtube kanaal.

In de blogs die ik voor Yarnsea ga schrijven, zal ik mij voornamelijk gaan richten op het breien en haken, aangezien Yarnsea zich daar ook volop mee bezig houdt. Ik kan inmiddels wel zeggen dat ik een ruime ervaring daarin heb.
Van eigen ontwerpen maken, tot filmen van tutorials, maar ook van het testen van patronen, alles heb ik bijna wel eens gedaan, en ga ook geen uitdaging uit de weg. Zoals Pipi Langkous altijd zei, ik heb het nog nooit gedaan, dus ik kan het! En dat gaat bij mij ook zeker op. Hoe ingewikkelder iets is, des te leuker ik het vind om te gaan doen. Ik hou namelijk wel van een uitdaging.

 

Haken en breien

Een vraag die mij ook vaak gesteld wordt, is hoelang ik al aan het haken en breien ben. En dat is nu ongeveer zo’n 10 jaar. Ik begon met breien, doordat ik mijn toenmalige overbuurvrouw waar ik vaak over de vloer kwam, vaak ook zag breien. Ik vond dat toen reuze interessant, en heb haar op een gegeven moment gevraagd of zij mij dat ook kon leren. Ik leerde toen breien met lange pennen onder mijn armen, en ik kan je zeggen, mijn eerste breiwerk was een drama.
Mega strak, en dus zo stijf als een plank, en op de mysterieuze manier wist ik van 50 steken, ineens 150 steken te maken. Echt een compleet raadsel was het voor mij en haar, hoe ik zo al die steken gemeerderd had. Inmiddels weet ik door mijn jarenlange ervaring hoe dat toen gekomen was.

Nadat zij mij het beginsel van breien had geleerd, ben ik de ene naar de andere sjaal gaan breien, en op een gegeven moment was ik dat zat.
Toen ik weer eens op een bakkie kwam bij haar, zat zij toen te haken. En je snapt, ook dat vond ik reuze interessant. En wederom de vraag, of zij mij dat kon leren. Wat een drama wederom zeg dat haken! Pielen met een draad en een haak, en proberen die door de lus heen te krijgen. Het lukte voor geen meter, en de haaknaald vloog letterlijk geregeld door de hut van frustratie.
Maar zoals ik zei, ik heb het nog nooit gedaan, dus ik kan het! Stug volgehouden, en ineens zag ik het licht, en kon ik haken.

Van mijn buurvrouw heb ik de basis geleerd, en doormiddel van internet en vele Youtube filmpjes, heb ik mij van alles aangeleerd, en was mijn nieuwe hobby/verslaving geboren. Breien deed ik toen ook niet meer, omdat ik altijd enorm liep te klieren met die lange naalden. Geregeld tikte ik ook mijn bril van mijn hoofd, of zat ik klem in mijn kleding met de naalden. Dus dat was verleden tijd.

 

Een nieuwe wereld

Tot ik ongeveer 3 jaar terug continentaal breien ontdekte, en dit ging proberen. Toen ging er een wereld voor mij open, en begon ik breien toch ook wel enorm leuk te vinden.
Inmiddels brei ik alleen nog maar met rondbreinaalden, en komt er ook van alles van mijn naalden af, en is breien ook een verslaving/hobby  van mij geworden.

Doordat ik als man creatief bezig ben, viel ik daarmee ook al gauw op, en werd ik ook overspoeld met vragen. Hierdoor uiteindelijk bijna 4 jaar geleden besloten om een youtube kanaal te gaan starten. Doodeng was dat in het begin. Iedereen ziet je, en wat gaan ze er wel niet van denken. Een man die breit en haakt, is tegenwoordig niet iets wat je vaak ziet. Maar mijn doel achter mijn video’s was ook, om mee bekendheid te geven aan de creatieve mannen. Want ik ben echt niet de  enige man die breit en haakt.


Inmiddels zijn er al wel wat meer bekende mannen in deze creatieve wereld bij gekomen, maar nog vele zitten, zoals ik altijd zeg, nog in de brei/haak kast.
Maar ik merk al wel, sinds dat ik bezig ben met mijn youtube, dat er meer mannen hun creativiteit laten zien, en dat vind ik echt super.

En om nog meer te laten zien, dat het voor mannen ook normaal is om creatief bezig te zijn, ga ik dus ook bloggen voor Yarnsea hier.

Wat ga je lezen in mijn blogs?

Van alles en nog wat, wat met breien en haken te maken heeft.
Tips, trucs, dingen waar ik tegenaan loop, ontwerpen, hoe ik de combinatie maak van werken in loondienst, en het thuiswerken wat ik doe voor youtube. Want inmiddels is Mike’s Creatieve Wereld ook mijn eigen bedrijfje geworden, wat ik nog aan het opzetten ben, en ook daarover zal ik ook wel eens een blogje maken.

Kortom, genoeg te vertellen aan jullie, en te laten zien. Iedereen die mij al volgt, weet dat ik een enorme kletskous ben, en echt uren vol kan praten over alles wat met mijn creatieve hobbys te maken heeft. En dat zal ook in mijn blogs voor Yarnsea gebeuren. Zodra iemand ook wat vraagt over mijn hobbys kan ik echt uren door blijven praten, en ik geniet daar ook enorm van, en daarbij vind ik het ook heerlijk om andere, dingen te leren, en kennis over te dragen.

 

Maar voor ik hier 6 pagina’s zit vol te tikken, ga ik voor nu er een eind aan breien/haken. Voor mijn volgende blog heb ik al wel een idee, en dat is ook iets waar vaak vragen over gesteld worden. Dus  dat gaan jullie binnenkort hier lezen.

 

Veel creatieve groetjes,

Michael/Mike

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd